WaveHelp Center

Wave AI-chats opslaan en exporteren

Mail jezelf een kopie van elk AI-gesprek en weet precies wat je verwijdert als je een chat wist.

Wave bewaart je AI-gesprekken, zodat je er later op kunt terugkomen. Wil je een kopie buiten de app — om door te sturen, te archiveren of te bewaren voordat je de chat wist — dan kunnen de iPhone- en Android-app het hele gesprek naar je mailen.

Mail jezelf een chat

Een chat mailen kan in de iPhone- en Android-app. De web-app en desktop-app hebben deze functie nog niet.

Open de chat waarvan je een kopie wilt — Wave Assistant, een mapchat, of de chat van één sessie. Alle drie werken.

Tik op de -knop links van het berichtvak om Chat Actions ("Chatacties") te openen.

Tik op Send to Email ("Naar e-mail verzenden"). Je ziet Chat history has been sent to your email. ("Chatgeschiedenis is naar je e-mail verzonden.") zodra het onderweg is.

De e-mail gaat naar het adres van je Wave-account — het adres dat staat onder Email in Settings ("Instellingen"). Het onderwerp is gebaseerd op waar de chat over ging: de sessietitel, de mapnaam, of Wave Assistant voor een chat over meerdere sessies.

Is er nog niets gezegd, dan laat Wave weten: There are no messages to send. ("Er zijn geen berichten om te versturen.") in plaats van een lege e-mail te sturen.

Hetzelfde Chat Actions-menu bevat ook Clear Chat ("Chat wissen") en View Session Details ("Sessiedetails bekijken"), waarmee je teruggaat naar de opname (of map) waar de chat aan gekoppeld is.

Wat Wave automatisch bewaart

Vaak heb je geen export nodig — chats blijven bewaard.

  • Sessie- en mapchats worden opgeslagen bij die sessie of map. Open hem opnieuw en het gesprek staat er nog, op elk apparaat.
  • Wave Assistant-gesprekken worden als losse threads bewaard. Je vindt ze onder Recent Chats ("Recente chats") op mobiel en web, of History ("Geschiedenis") op desktop.

Wat wissen precies verwijdert

Dit verschilt per type chat, en dat is belangrijk als je er een gaat wissen.

  • Een sessie- of mapchat — wissen verwijdert dat gesprek permanent. Het is weg op alle apparaten. Mail jezelf eerst een kopie als je het wilt bewaren.
  • Een Wave Assistant-gesprek — wissen start alleen een nieuwe thread op het scherm. Het oude gesprek blijft in je geschiedenis staan totdat je het met het prullenbakicoon uit de lijst verwijdert.

Waar je dit vindt:

Chat ActionsClear Chat. Het vernieuwingsicoon rechtsboven doet hetzelfde — het wist een sessie- of mapchat, en start een nieuw gesprek in Wave Assistant.

Veelgestelde vragen

Was dit artikel nuttig?

Op deze pagina